tisdag 29 oktober 2019

AbbVie - dividend aristocrat

Idag köpte jag en mindre post av läkemedelsföretaget AbbVie (ABBV). Den handlas till bra pris just nu, mycket till stor del av att de har köpt upp företaget Allergan som tillverkar Botox. Marknaden är nervös pga den stora skuldsättningen som företaget satt sig i och med patentet på Humira som går ut i US 2023. Humira är den stora kassakon men företaget har planer på att betala ned skulden med Humiraintäkter samt har planer att öka intäkterna från andra håll fram till patentet går ut.

Med skönhetsindustrin som fullkomligt exploderat sista åren och fortsätter känns det som en trygg investering av Allergan.

AbbVie tillhör utdelningsaristokraterna i USA och nuvarande utdelning ligger på 1.07 USD per aktie och kvartal. Forbes förväntar sig en earnings-per-share growth på 9.5% årligen närmaste åren. Direktavkastningen  idag ligger på 5.46% med en payout ratio på låga 28.8% vilket gör den till en bra investering.

Jag planerar att öka innehavet varje månad i detta fina bolag!

Allt gott
Utdelningsbloggaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter ut Nordea

Ja, jag byter Nordea mot en annan svensk bank. Jag håller på att rensa ISK på utländska aktier och köpa dessa i KF i stället. Skattemässigt ...